Mesteacan - Betula Pendula - talie 1,5 - 2 m - ramificat

Mesteacan - Betula Pendula -  talie  1,5 - 2 m - ramificat
Mesteacan - Betula Pendula -  talie  1,5 - 2 m - ramificat Mesteacan - Betula Pendula -  talie  1,5 - 2 m - ramificat Mesteacan - Betula Pendula -  talie  1,5 - 2 m - ramificat
Portaltoi: Selectionat
Disponibilitate: Momentan indisponibil
Preţ: 35,00 Lei
Momentan indisponibil Intreaba acum   - SAU -   Adaugă in Wishlist
Compară produs

Arbore de dimensiune mijlocie, cu tulpină dreaptă conducătoare, acoperită de o scoarţă albă, cu coroană deschisă, cu numeroase ramuri subţiri, cu lujeri pendenţi, lucitori, flexibil.

Are o creştere rapidă, crescând anual 45 cm în înălţime şi 25 cm în lărgime.

Frunzele, ce apar primăvara devreme, sunt simple, petiolate, serate, dintate pe margini. Este o specie heliofilă, si foarte rustică. Este rezistentă la ger, fum, gaze.

Acest arbore este foarte preţuit pentru portul său elegant şi frumuseţea trunchiului.

Se plantează inividual sau în grupuri in gradinile populatiei si parcuri.

Coaja este bogată în betulină și acid betulinic, folosit pe scară largă în industria farmaceutică. Coaja de mesteacăn, ruptă în fâșii și înmuiată în apă fierbinte, poate fi folosită pentru imobilizarea articulațiilor sau a brațelor fracturate. Răcită, devine foarte tare.

Denumirea mesteacănului vine din latinul mastichinus. Denumirea științifică a genului, Betula, este tot din limba Latină. Mesteacănul reprezintă sursa de hrană pentru un număr mare de larve ale genului Lepidoptera.

Mesteacănul este considerat copac național în Rusia, unde este celebrat în reprezentarea unei zeițe, și serbat în timpul Săptămânii Verzi de la începutul lui Iunie.

Ciuperca Chaga  crește pe trunchiurile copacilor din familia Betulacee, în special pe mesteacănul alb. Ciuperca, provenind mai ales din Siberia, este foarte folosită în Asia ca leac împotriva cancerului, datorită constituenților extrași din coaja de mesteacăn.

Din lemn de mesteacăn se produc scobitori de calitate.

 

Pepiniera-Emma © 2021
Coded by PUIU