Feteasca neagra

Feteasca neagra
Portaltoi: Kober 5BB
Disponibilitate: Recalcularea stocurilor
Preţ: 9,00 Lei
Recalcularea stocurilor Intreaba acum   - SAU -   Adaugă in Wishlist
Compară produs

Feteasca Neagră este un vechi soi autohton de struguri din România, din care se obține tipul de vin cu același nume. Este cultivată în diverse podgorii din Moldova și din Muntenia.

Locul de origine ar fi situat pe valea raului Prut, in jurul localitatii Uricani din judetul Iasi.

Strgurii sunt mijlocii spre mari,cilindro conici ,aripati,cu boabele asezate des pe ciorchine.

Bobul are pielita groasa, de culoare negru violaceu, acoperita cu multa pruina.Pulpa este zemoasa cu mustul necolorat si gust placut.

Este un soi foarte rezistent la ger ( -22 C -23 C ) si la seceta, sensibil la mana si fainare, mijlociu rezistent la putregaiul cenusiu, molii si acarieni.

Feteasca neagra se cultive cu rezultate bune in Moldova si in Muntenia. O comportare de exceptie are in centrele viticole Urlati-Ceptura, Tohani din podgoria Dealu Mare, unde vinurile obtinute sunt de tip DOCC

Soi care datorita vigorii mari de crestere necesita cultura pe terenuri mai putin fertile, scheletice, calcaroase si altoirea pe portaltoi mai putin vigurosi, care sa ii tempereze cresterile vegetative (SO4, SC 71, SC 25).

Vinul obținut poate fi sec, demisec sau dulce, cu un conținut alcoolic de circa 12-12,5%. Este un vin roșu, cu tente rubinii și o aromă de stafide negre, mai bogat și mai fin odată cu învechirea.

Se recolteaza la sfarsitul lunii Septembrie.

Pepiniera-Emma © 2019
Coded by PUIU