Origine: obţinut prin selecţie hibridă în SUA, la Rutgers University, omologat în anul 1984.
Fructul Mărime: mijlocie (125 - 135 g). Formă: sfero-conic alungită. Epidermă: semigroasă, de culoare roşu aprins pe 2/3 din suprafaţă, foarte atrăgător. Peduncul: mijlociu. Pulpa: de culoare albă, consistenţă medie, suculentă, gust bun.
Pomul este de vigoare mijlocie, coroana sferic – globuloasă, rodeşte predominant pe ţepuşe, semispur
.Pomul are rezistenţă genetică la rapăn şi făinare, putând fi cultivat cu 6-8 tratamente fitosanitare anual.
Soi autosteril, înfloreşte în acelaşi timp cu majoritatea soiurilor.
Caractere agronomice: intră pe rod în anul 3 de la plantare; producţia de fructe este constantă în jurul a 25 t /ha; rezistenţă bună la ger şi îngheţurile de primăvară, ca şi la secetă.
Utilizare: este considerat ca fiind cel mai valoros din grupa soiurilor de vară, destinat consumului în stare proaspătă.
Epoca de coacere: prima decadă a lunii august. Perioada de păstrare: cca. 1-2 săptămâni în condiţii obişnuite şi 1 lună în depozit.
Altoire | |
Portaltoi | Mar M9 |