Origine: obţinut prin selecţie hibridă în SUA, la Rutgers University, omologat în anul 1984.
Fructul Mărime: mijlocie (125 – 135 g).
Formă: sfero-conic alungită. Epidermă: semigroasă, de culoare roşu aprins pe 2/3 din suprafaţă, foarte atrăgător.
Peduncul: mijlociu. Pulpa: de culoare albă, consistenţă medie, suculentă, gust bun.
Pomul este de vigoare mijlocie, coroana sferic – globuloasă, rodeşte predominant pe ţepuşe, semispur
Pomul are rezistenţă genetică la rapăn şi făinare.
Caractere agronomice: intră pe rod în anul 2 de la plantare; producţia de fructe este constantă în jurul a 25 t /ha; rezistenţă bună la ger şi îngheţurile de primăvară, ca şi la secetă.
Utilizare: este considerat ca fiind cel mai valoros din grupa soiurilor de vară, destinat consumului în stare proaspătă.
Epoca de coacere: prima decadă a lunii august in zona de sud a tarii.